campagnebeelden_September_mantelzorgers

Eén op de vier mantelzorgers dreigt overbelast te raken

Een overbelaste mantelzorger is iemand die constant te veel op zijn of haar bordje heeft. Dit heeft negatieve effecten op het leven en de gezondheid van de mantelzorger. Het is een combinatie van factoren waaronder de mantelzorg en het evenwicht tussen draagkracht en draaglast. Een service appartement zou een aanzienlijke verlichting van de taken van een mantelzorger kunnen zijn.

Oranjewoud Wonen staat garant voor zorgeloos, comfortabel en veilig wonen. En voor wie dat nodig heeft is er alle mogelijke service en zorgverlening. Er is een maaltijdservice, boodschappendienst, supermarkt, kapsalon, pedicure, schoonheidssalon, fysiotherapeut, bibliotheek, fitness ruimte en een grand café waar men terecht kan voor een hapje en een drankje.

En OranjewoudZorg kan op aanvraag een breed pakket van zorgverlening bieden. Hierdoor kunnen bewoners zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in een beschermde en verzorgde omgeving. De appartementen liggen mooi verscholen in een parkachtige omgeving in Heerenveen. De woonruimtes zijn allemaal gelijkvloers en bieden naast veel privacy ook de mogelijkheid tot sociale contacten. Er is keuze uit verschillende lichte ruime appartementen, allemaal voorzien van een luxe keuken, moderne badkamer en een alarmeringssysteem met een 24/7 alarmopvolging.