campagnebeelden_Tekengebied 1 kopie 26

Zelfstandig blijven wonen ook als je wat ouder wordt

Zelfstandig blijven wonen ook als je wat ouder wordt. Wat betekend dat eigenlijk? Als het steeds meer moeite kost om het grote huis en de tuin te onderhouden? Als je minder mobiel wordt en niet meer zo gemakkelijk naar de winkel kunt? Of als je door gezondheidsproblemen wat onzekerder wordt? Als de buurt wat achteruitgaat en het niet altijd meer veilig voelt? En hoe gezellig is het eigenlijk nog? Vrienden en kennissen worden ook ouder. Kinderen en kleinkinderen wonen niet altijd om de hoek. Zo dreigt zelfstandig wonen ook eenzaam wonen en onveilig wonen te worden.

Hoeveel fijner zou het zijn om op tijd de stap naar een passende woonomgeving te zetten. Niet uit nood, maar met het vooruitzicht op goede jaren. Om zelfstandig te wonen, maar niet alleen. En dat kan. In Heerenveen heeft Oranjewoud Wonen in een parkachtige omgeving150 zelfstandige service appartementen en bungalows gebouwd rond een gebouw met gemeenschappelijke voorzieningen. Er is een maaltijdservice, boodschappendienst, supermarkt, kapsalon, pedicure, schoonheidssalon, fysiotherapeut, bibliotheek, fitness ruimte en een grand café waar men terecht kan voor een hapje en een drankje.

En OranjewoudZorg kan op aanvraag een breed pakket van zorgverlening bieden. Hierdoor kunnen bewoners zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in een beschermde en verzorgde omgeving.

Kijk op www.oranjewoudwonen.nl of bel met 0513-63 62 85 voor meer informatie of een rondleiding.